אחד הכללים החשובים ביותר בכתיבת סלוגן או בכתיבה של משפט שיווקי, הוא לנסות לשמור על בהירות הטקסט כדי להעביר את המסר בצורה קולעת בכמה שפחות מילים, זו לדעתי הסיבה שהסיסמאות המצליחות ביותר הן על פי רוב הסיסמאות הקצרות ביותר.
הסלוגן צריך לגרום לצרכן הפוטנציאלי להרגיש, לזכור ולרצות.. לפני שתשומת הלב שלו נודדת למשהו אחר.
סלוגנים כגון: "לך תצטיין" של קידום, או הסלוגנים הותיקים יותר "קוקה קולה טעם החיים", "היום, מחר, טויוטה" ודומיהם, הם סלוגנים טובים כי הם אומרים את הכול על החברה בלכול היותר ארבע מילים.
הבהירות והצמצום בכמות המילים אינם חשובים רק לעולם השיווק והפרסום, הם הכרחיים גם לכול אחד ואחת מאיתנו שרוצה שהטקסטים שלו יהיה קריאים ומנוסחים היטב, והם חשובים במיוחד לעורכים הלשוניים למיניהם.
הבעיה עם כפל מילים מיותר הוא שבמרבית הפעמים הכפל כל-כך חדור בנו שאיננו חושבים בכלל לתקן את המשפט.
מהיום מפסיקים להחזיר בחזרה
תחשבו רגע על המשפט השכיח הזה..
"אני רוצה להחזיר לך בחזרה את ה…" נשמע לא רע..
אבל המשפט הזה יהיה הרבה פשוט ויפה יותר כך: "אני רוצה להחזיר לך את ה…" אם אנחנו כבר מוכנים להחזיר למישהו משהו, אז ברור שהמשהו הזה יחזור אליו ולכן אין צורך לחזור על הפועל ח.ז.ר שוב.
משנים את הביטוי "יחד עם"
שגיאה נפוצה נוספת בקטגוריה זו נמצאת גם בשילוב "יחד עם". שילוב זה נחשב לשגיאה שדורשת תיקון, אבל לצערי לשגיאה זו אין הרבה פתרונות, אפשר לשנות לחלוטין את ניסוח המשפט ואפשר גם לשנות את סדר המילים במשפט כמו בדוגמה הזו: במקום לכתוב "ראש הממשלה נסע יחד עם שר החוץ לגרמניה" מומלץ לכתוב "ראש הממשלה ושר החוץ נסעו יחדיו לגרמניה". השינוי למילה "יחדיו" עזר לנו להוריד את מילת היחס המיותרת "עם".
המילה "בחזרה" והביטוי "יחד עם" הם רק שתי דוגמאות על קצה המזלג לשגיאות או יותר נכון לכשלים בניסוח שאנחנו עושים בהיסח הדעת, אמנם מדובר בשגיאות שנחשבות למינוריות בשפה העברית, אבל אם החזרה המיותרת מופיעה פעמים רבות בפסקה או במאמר, החזרות הללו בהחלט מסרבלות את המשפט והקורא ירגיש שהטקסט קצת כבד ואפילו מסורבל.
הדרך הפשוטה ביותר להימנע מחזרה מיותרת היא פשוט לקרוא שוב את הטקסט ולחשוב על המשמעות של כל מילה במשפט, כך תוכלו להבחין כיצד יש מילים שפשוט חוזרות על עצמן וכיצד ההשמטה שלהן מוסיפה קלילות וחן למשפט.