מה ההבדל בין כתיבת תוכן לקופירייטינג?

הצילום הזה נעשה באחד הימים הראשונים לתחביב צילום הציפורים שלי… באותו יום הייתי כל כך מיואשת מחוסר ההצלחה שלי, שהאנפה הזו הבחינה בפנים המתוסכלות שלי ופשוט נחתה מולי (כן אני יודעת יכול להיות מאוד שזאת לא אנפה. אני עדיין לא שם).

ולדעתי יש הבדל גדול!

במשך שנים רבות הגדרתי את עצמי רק ככותבת תוכן ולא קופירייטרית.

על פי החלוקה הפרטית שלי כתיבת תוכן קשורה ל: מאמרים, כתבות, בלוג, ניוזלטר וכדומה.

ואילו קופירייטינג הוא (בשבילי) מילה נרדפת ל"כתיבה שכנועית" כלומר אם הצלחתי לכתוב טקסט כלשהו שמשכנע אנשים לבצע פעולה, כמו למשל, רכישת מוצר, השארת פרטים בדף נחיתה, תרומת כסף, גיוס מתנדבים וכדומה…

אז אני יכולה לקרוא לעצמי קופירייטרית.

גם המצאת שם חדש לחברה + סלוגן, נכנסים אצלי תחת הקטגוריה של קופירייטינג, משום שהם חלק מהמיתוג הראשוני של העסק ומיתוג טוב בסופו של דבר מוביל למכירות.

בעברית, כמו בהרבה מילים אחרות, צמד המילים: "כתיבה שכנועית" נשמע רע מאוד, אבל שם טמון הקסם האמיתי של הכתיבה העסקית. תחום ה: Persuasive writing הוא חשוב מאוד, ואם אתן רוצות להרוויח כסף ממש טוב מכתיבה כדאי שתחקרו אותו לעומק.

יש המון טכניקות של כתיבה שנועדו לשכנע אנשים להגיד כן… גם אותן למדתי מקריאה נמרצת בספרים על קופירייטינג ומהקשבה לפודקאסטים. להגיד לכן שקופירייטר יכול לכתוב דף נחיתה אחד ואז להקים מסע פרסום בגוגל אדוורדס ואנשים ירכשו את המוצר – לא פשוט עד כדי כך, אבל בהחלט אפשרי. הדבר תלוי בעיקר בכמה המוצר הוא טוב ועד כמה המודעות מפולחות היטב.

כלומר, גם אם תכתבו את המודעה הטובה ביותר בעולם, אם לא תגיעו לקהל היעד הנכון – אז בעצם לא עשיתן שום דבר (אולי אדבר על כך באחד הפוסטים הבאים. פשוט קידום ממומן הוא תחום כל כך מורכב שאני לא יודעת אם בכלל מתחשק לי להיכנס אליו).

הדרך שלי כעצמאית התחילה כאמור מפיטורים אכזריים ומכתיבת מאמרי קידום. משם המשכתי לכתיבת תוכן, התגלגלתי לכתיבה למגזינים ולאתרים איכותיים, וכתבתי גם ניוזלטרים, מודעות ודפי נחיתה שהביאו להמרות יפות.

אז היום אני מפנקת את עצמי בתואר הקסום קופירייטרית…