טיפים לכתיבת בלוג מקצועי
אם אתם מתעניים בכתיבת בלוג מקצועי כדרך לקידום העסק שלכם, אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאתם יודעים לכתוב היטב – ואני לא מדברת כאן על כתיבה ללא שגיאות כתיב או שגיאות ניסוח, אלא על כך שאתם יודעים שאתם יכולים לגרום למשפטים להתחבר לסיפור.
אם עצרתם בשלב הזה – אתם תמיד יכולים לפנות לכותב בלוגים מקצועי שיעשה עבורכם את העבודה, אבל עדיין אתם מוזמנים לקרוא מה צריך להיות בבלוג המקצועי שלכם – כדי שלא תקנו סתם מילים בשק.
כתיבת בלוג היא לא עסק מורכב במיוחד כל עוד תשמרו על הטיפים האלו:
1. השתמשו בידע המקצועי האישי שלכם – אחת הטעויות הגדולות ביותר שבלוגיסטים לא רציניים עושים היא למחזר חומרים שהם מצאו באינטרנט. החומרים הממוחזרים האלו לא מעניינים את הגולש, הוא כבר גילה אותם לפני כותבי התוכן – הגולש מחפש חומר ייחודי או טיפ אישי ואם הוא לא ימצא את זה בבלוג שלכם הוא יעבור לבלוג הבא. נניח שאתם נגרים ויש לכם טכניקה מיוחדת לצביעת רהיטים לגן, זה הפוסט שאתם צריכים לפרסם, כי פוסט כזה יציג אתכם כמומחים למקצוע. אל תבזו את הגולש שלכם בכך שתרשמו לו פוסטים על ההבדל בין רהיטי גן לרהיטים לבית – את הזבל הזה כתבו כבר המון כותבי מאמרי SEO עלובים.
2. אל תעתיקו נושאים מאחרים – כדאי וממולץ מאוד לעשות מחקר בנוגע למאמרים דומים שנכתבו בתחום שלכם, אבל טוב תעשו אם תשתמשו במאמרים אלו כקווים מנחים לאלו מאמרים לא כדאי לכתוב. הסופר סטיפן קינג המליץ פעם לאלו שרוצים להיות סופרים, לקרוא הרבה ספרי זבל, כדי לדעת מה לא לעשות. וכיוון שהאינטרנט בארץ מלא במאמרי זבל – זאת לא תהיה משימה קשה במיוחד.
3. חפשו חדשות בתחום שלכם – אין כלי יעיל יותר מגוגל "חדשות" כדי לאתר את החדשות הרלוונטיות לנושא שלכם ולהפוך אותם לפוסט. נניח לדוגמה שיש לכם מסעדה ואתם כותבים בלוג על "אוכל ומסעדנות" – הקשתם את המילה "אוכל" בחדשות של גוגל והפלא ופלא – עכבר העיר פרסם בדיוק לפני כמה שעות מאמר על טרנד "האכילה בעמידה". אל תשכחו לתת קרדיט לעכבר העיר על המידע, רצוי עם לינק לכתבה השלמה ואל תהססו לכתוב מה דעתכם, כבעלי מומחיות בתחום על הטרנד החדש.
4. חפשו חומרים באנגלית – אם האנגלית שלכם מספיק טובה, תוכלו למצוא שפע של חומרים מרתקים מחו"ל, את החומרים האלו אתם יכולים להפוך לפוסטים שמתאימים לקהל הישראלי – גם כאן מומלץ לבקש רשות ולתת את הקרדיט המתאים (תתפלאו באיזה קלות ניתן להשיג רשות תמורת מתן קרדיט).
5. דברו, תבקרו, תשאלו – תוכן טוב הוא תוכן מקורי ואני לא מדברת כאן על שכתוב תכנים, אלא על מציאת תכנים בשטח – היו אתם עיתונאים למספר שעות. אתם יכולים ללכת לכנסים בתחום שלכם ולכתוב עליהם, אתם יכולים לנסוע למקומות רלוונטיים ולכתוב על הביקור שלכם והכי חשוב – אתם יכולים לשאול את הלקוחות שלכם – לא מה דעתם עליכם (ההמלצות כבר מזמן היו צריכות להיות באתר שלכם), אלא מה הנושאים שהטרידו אותם ובאלו בעיות הם נתקלו לפני שהם פנו אליכם וכדומה – אלו הנושאים שכדאי להפוך לפוסטים.
6. תסתובבו עם פנקס ועט – אתם אף פעם לא יכולים לדעת מאיפה ההשראה לפוסט הבא תגיע. כדאי שתמיד תהיה לכם רשימה עם חמישה עד שישה פוסטים שאתם רוצים לכתוב – כך אף פעם לא תתקעו בלי נושאים.
7. והטיפ הגדול מכולם – אתם חייבים שתהיה לכם אהבה לתחום שלכם ואהבה לכתיבה, בלי שתי האהבות האלו אין טעם להתחיל לכתוב בלוג מקצועי.
זהו, בסה" שבעה טיפים קצרים שיכולים להפוך אתכם לכותבי בלוג מקצועי לכול דבר ועניין, אם יש לכם שאלות כלשהן זה הזמן להתקשר – 054-5798708